Dostęp osób głuchych do informacji pochodzących od komitetów wyborczych (refleksje na tle komisyjnego projektu ustawy o zmianie ustawy – Kodeks wyborczy) - Przywora, Bogusław (Studia Wyborcze, 2022)
W opracowaniu podjęto kwestię dostępu osób głuchych do informacji pochodzących od komitetów wyborczych rozpowszechnianych w okresie kampanii wyborczych, na kanwie komisyjnego projektu ustawy o zmianie ustawy – Kodeks wyborczy (druk sejmowy nr 1695/IX kadencja, dotyczący poprawy dostępności osób głuchych do informacji pochodzących od komitetów wyborczych a rozpowszechnianych w trakcie kampanii wyborczych).