Zmiany w systemie polskiej administracji wyborczej: https://doi.org/10.26485/SW/2018/25/4 - Andrzej, Sokala (Studia Wyborcze, 2019)
Ustawą dnia 11 stycznia 2018 roku wprowadzono do obowiązującego Kodeksu wyborczego szereg istotnych zmian. Autor analizuje i ocenia te z nich, które dotyczą statusu i funkcjonowania administracji wyborczej, zwracając uwagę na zagrożenia, jakie niosą one dla oceny przeprowadzanych w Polsce wyborów jako demokratycznych.